Folyamatosan fejlődő és gyorsuló világunkban egyik pillanatról a másikra változik a technológiai-, gazdasági, politikai-, pénzügyi-, jogi környezet. Emiatt megsokszorozódhatnak a vitákra okot adó helyzetek is, az esély arra, hogy kettő, vagy több, gazdasági szervezet között egy szempillantás alatt feloldhatatlannak tűnő ellentétek keletkezzenek. Az is előfordulhat, hogy a felek közül egyik sem generálója a konfliktusnak, hanem mindannyian elszenvedői és komoly következményekkel kell számolniuk, ha arra megoldást nem találnak.

Meglátásunk szerint az teljesen érthető, hogy egy vállalati vezető minden egyes lépés és döntéshozatal előtt, nem fog szakjogásszal egyeztetni. Nincs rá se idő, se energia. Főleg akkor, ha mindent jó szándékkal igyekszik tenni annak érdekében, hogy a másik vállalattal/vállalatokkal, még eredményesebb és virágzóbb legyen az üzleti kapcsolata, együttműködése.

Tapasztaltunk szerint bizonyos esetekben az is gyakran előfordul, hogy az üzleti együttműködések során egyszerűen meg sem fordul a fejekben, hogy az együttműködéssel érintett jogi kérdéseknek utánanézzenek, vagy akár csak a hatályos jogszabályi változásokat naprakészen kövessék (értelmezzék, beépítsék). Az elmaradások azonban az esetek többségében utóbb komoly bosszúságot, anyagi és erkölcsi veszteséget okozhatnak és csak mélyíti a konfliktust, hogy hol erre, hol arra nem voltak figyelemmel a felek.

Irodánk peren kívül gyorsabb és hatásosabb megoldást tud nyújtani azokban az esetekben amikor a felek egymástól nem tudnak, nem akarnak megválni, üzleti érdekeik kölcsönös kiaknázásában, az üzleti kapcsolat fennmaradásában mindannyian gazdasági értelemben érdekeltek

Ha fontos Önnek a szakszerű és speciális szakági megoldást nyújtó vitarendezés a bírósági eljárásra szánt idő és költségek töredéke mellett, akkor a SIT (Solve it together) értékteremtő, értékelő mediációs eljárásunkat ajánljuk figyelmébe.

Erről bővebben itt olvashat. 

  • Kezelt ügyek száma: 11
  • A legtöbb fél eddig egy ügyben: 2400
  • Eredményesség: 85%
  • Átlagos eljárási idő: 4-6 hónap.
  • Költség a bírósági eljárásokhoz képest: cca. 1/10-ed.