Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a családi vállalkozások egy adott ország ütőerei. Egyes felmérések szerint Magyarországon a családi vállalkozások a GDP 65%-át adják. Éppen ezért szívügyünk, hogy kiálljunk a családi vállalkozások mellett vitarendezéssel, tanácsadással, gyakorlati támogatással is. Irodánk mediációs szolgáltatását tekintve, külön kiemelt figyelmet fordít a családi vállalatok konfliktusaiknak kezelésére.

A családi vállalkozás hatékony és eredményes működtetése többet takar, mint ami egy másik, profit orientált vállalat fenntartásával és fejlesztésével jár, hiába mindegyik vállalat a legalacsonyabb költségen a legnagyobb haszonra igyekszik szert tenni. A családi vállalkozások bonyolult mátrix rendszerben működnek ahol a racionális üzleti érdekeknek és emocionális motivációknak egyidejűleg kell megvalósulniuk. Gyakran előfordul, hogy egy ember több szerepkört is betölt a családi cégen belül és így elvárják tőle, hogy adott esetben döntést hozzon, egyszerre és egyidejűlej, mint tulajdonos, mint munkavállaló, és mint családtag is egyben.

Az érdekrendszeri összetettséget a …. Munkájában fejtette ki. E szerint 7 érdek pozíció feszülhet egymásnak minden egyes gazdasági döntést megelőzően, a családi vállatok mindennapos működése során.

Tapasztalatunk szerint két markáns esetben üti fel a fejét konfliktus, pontosabban az a mögött meghúzódó eltérő elképzelések, motivációk, célok összeegyeztethetetlensége, amely esetekben ügyfeleink segítségünket kérik,

  • az egyik a családtagok együttélése, a családi és munkakapcsolat egyidejű kezelésével kapcsolatos egymásnak feszülő különbségek látszólagos feloldhatatlansága
  • és a generáció váltások esetében, a biztonságos utódlás és a szabad irányítás átvétel megteremtésével kapcsolatos feltételek rögzítése, szaktanácsadással történő támogatása

A családi vállalkozásokban kialakuló konfliktusok megoldásában és a különböző viták kezelésére a SIT (Solve it together) módszertanát is felhasználva a következő szolgáltatásokat biztosítjuk.

(A módszertanról bővebben itt olvashat)

Szolgáltatásaink:

  • A döntéshozó szerv részére és a fejlesztési tervek elkészítése során a családi vállalati gazdasági mediátor munkáját az iroda szakjogászai segítik, de a vállalat dönthet úgy is, hogy a saját vállalti jogászát keresi meg az eljárást követően a megállapodások, szerződések elkészítése érdekében.
  • A Családi fórum a családon belüli vitarendező gyűlés. Itt beszélik meg a családtagok azokat a kérdéseket, amik ugyan összefüggenek a családi vállalattal, de magánjellegűek annyiban, hogy nem tartoznak a nem családtag munkavállalókra.
  • A családi alkotmány tulajdonképpen egy jövőt tervező, stratégiai megállapodás a családtagok között. Ebben a családtagok a mediátor által vezetett folyamat során minden gazdaságilag, jogilag, pénzügyileg releváns a családra jellemző értékrendre, egyedi működési szabályrendszerre szabott megállapodásokra juthatnak, mint például, hogy a beházasuló családtag lehet-e tulajdonos, munkavállaló a cégnél, ki gyakorolja felette a munkáltató jogokat, alkalmazzanak –e olyan családtagot, akinek nincs szakma specifikus végzettsége, hogyan örökíthetőek az üzletrészek, családi vagy vérségi alapon, milyen házassági vagyonközösségi megállapodásokat kell megkötnie a házasulni készülő családtagnak, stb.
  • Az utódlási terv a ”hajót” elhagyó és új tulajdonosként, ügy/cégvezetőként belépő családtag közötti átadás-átvételi eljárást és annak lefolyását hivatott szakmediátori segítséggel és speciális tanácsadással rendezni. Itt a családtagok megállapodhatnak például abban, hogy a családi vállalatot átadó meddig és milyen jogkörrel gyakorolhatja még a vezetéssel kapcsolatos jogait, benne akar-e egyáltalán maradni a vezetésben, hogyan számoljanak el, milyen jogi garanciákat nyújt az átvevő az átadónak az esetleges kifizetések esetén, stb

 

  • Kezelt ügyek száma: 29
  • A legtöbb fél eddig egy ügyben: 15 fő
  • Eredményesség: 85%
  • Átlagos eljárási idő: 4-8 hónap.